Отново сцени на напрежение в парламента. След като вчера Паметникът на

...
Отново сцени на напрежение в парламента. След като вчера Паметникът на
Коментари Харесай

Костадинов от трибуната на НС обяви, че ще вкара в затвора някои хора, когато започне да управлява

Отново подиуми на напрежение в Народното събрание. След като през вчерашния ден Паметникът на Съветската войска докара до пердах сред депутати от " Възраждане " и Движение за права и свободи, през днешния ден групата на " Възраждане " и " ИТН " напуснаха пленарната зала. Като претекст за тяхното решение показаха разглеждането на измененията в Конституцията. Според тях ремонтът на главния закон е офанзива към държавността и се прави, с цел да е угодно на ръководещата " сглобка ", съобщи " БГ он ер ".

" Най-жалкото болшинство в историята на българския парламент ще прави промени. Ще погази висшия закон, ще наруши жестоко публичния контракт ", сподели депутатът от Има Такъв Народ Тошко Йорданов.

" Преди да пристъпите към декларацията ви приветствам за насладата, която изпитахте от всичко това, което казахте в процедурата ", съобщи ръководителят на Народно събрание Росен Желязков. 

" Призовавам всички естествени хора в тази зала да излязат от нея, тъй като това не е Партиен дом, а сборище на морално деградирали нещастници ", добави Йорданов.

" Ще преживеем и това, ще ви изпратим в историята, а някои и в пандиза, където ви е мястото, България ще продължи да пребъде. Да живее България ", възкликна водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Конституцията на Република България категорично вкарва възбрана лица с двойно поданство да бъдат избирани за народни представители, министри, президент и вицепрезидент. Аз като български жител смятам, че това, което се предлага, е неприемливо в името на държавния суверенитет ", разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Иван Ченчев.

" От всички страни членки на Съвета на Европа, в който в 28 страни двойното поданство е позволено, няма нито една друга страна, която не разрешава жител да се кандидатира ", сподели Антоанета Цонева от ПП-ДБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР